O veste buna si una mai putin, sau una calda una rece – altfel nici nu se putea, indiferent ca traiesti in Tulcea sau la Botosani, esti mereu in Romania! Iata ca odata cu marirea salariului minim brut, de la 975 de lei la 1050 cresc si amenzile calculate pe baza acestuia, sau mai corect creste valoarea punctului de penalizare. Dar cand vor creste salariile in functie de pretul alimentelor si al utilitatilor, sa a cosului zilnic [ valoarea acestuia ]? Cat timp avem comunisti la putere niciodata, asta nu inseamna ca daca ar veni liberalii, s-ar schimba ceva, si ei sunt in marea lor majoritate, fosti comunisti, deghizati in democrati.

S-a marit salariul minim, au crescut si amenzile

Hai sa nu ne lasam infranti de ideea ca au crescut amenzile, nici de faptul ca s-au scumpit gazele cu 12% si sa gandim pozitiv. Pana la urma din 105 d elei salariu brut ramane ceva si pentru net. Cum calculam venitul net daca stim brutul? Dupa ce calculezi darile catre stat, adica 273 de lei, in care intra somajul cu 5 lei, 110 lei la CAS – pensia, CASS-ul sau sanatatea cu 58 de lei si evident cei 16% impozit, adica inca 100 de lei, ramai in mana cu fix 777 de lei, sub 200 de euro pe luna.

Merita sa te chinui pentru 173 de euro – la cursul de azi – sau mai bine iti faci propria afacere? Eu merg pe varianta afacere proprie, caci intr-un an ar trebui sa produc 2076 de euro, o nimica toata. Acum ati prins ideea angajatilor de la nu stiu care primarie care pleaca la capsuni in fiecare vara? Ce face Primaria in timpul asta? Pauza de masa, asta este – o singura luna la capsuni aduce venitul pe un an la Primarie! Asta la tara, nu la Tulcea, evident.

Stiri locale din Tulcea

Știri locale din Tulcea – presa online – 2015

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Stiri-locale-din-Tulcea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Stiri-locale-din-Tulcea-150x150.jpgWebTLInformatiiAuto,Social
O veste buna si una mai putin, sau una calda una rece - altfel nici nu se putea, indiferent ca traiesti in Tulcea sau la Botosani, esti mereu in Romania! Iata ca odata cu marirea salariului minim brut, de la 975 de lei la 1050 cresc si amenzile calculate...