Vrem sa venim in ajutorul romanilor plecati la munca in Germania, pentru a obtine alocatia pentru copii sau Kindergeld cum se numeste el acolo. Pentru a primi alocatie pentru micutii vostri – banuiesc ca deja stiti despre aceasta posibilitate, trebuie sa completati un dosar, iuar noi va vom explica pas cu pas ce trebuie sa faceti. Ca si in Romania, pentru a primi alocatia pentru copii trebuie sa indeplinesti niste cerinte, aceasta nu se acorda indiferent de statut, etc. Iata mai jos principalele cerinte ce va pot aduce un venit suplimentar daca locuiti sau lucrati permanent in Germania.

Intocmirea dosarului pentru alocatia copiilor (Kindergeld) in Germania

In prima faza vom face o mica introducere separata pentru cazul in care copilul se afla in Romania sau se afla in Germania, urmand ca la final sa explicam cazurile concrete pentru parintii ce si-au adus copii minori in Germania. Toate documentele se trimit catre Familienkasse, dosarul trebuie s afie complet, deci aveti grija sa verificati inainte sa trimiteti actele pentru a cere alocatia de intretinere a copilului.

Important: toate actele aduse din Romania trebuiesc traduse in limba germana, singurul act ce nu trebuie tradus fiind certificatul de nastere nou – cel ce este emis in trei limbi! Verificati ce documente aveti nevoie in orasul in care locuiti, nu va luati dupa un prieten care locuieste in alt land!

Atentie! Daca nu stiti perfect limba germana cautati un coleg sa va ajute, este foarte important sa intelegeti perfect ce se cere si sa raspundeti corect la ce sunteti intrebati. De asta depinde daca primiti sau nu alocatia!

Dreptul de aprimi alocatie pentru copii in Germania nu are legatura cu locul unde se afla copilul, poate sta in Romania sau poate fi alaturi de voi in Germania! Singura conditie este ca langa copil sa fie unul din parinti – deci nu bunici sau matusi, bone sau vecine! Evident ca trebuie sa spuneti daca primiti sau nu alocatie in Romania, valoarea ei se va scade din dreptul la alocatie din Germania. Daca aveti copilul cu voi evident ca nu mai este cazul, nu primiti alocatie din Romania. La fel ca si in Romania, alocatia se poate primi pana la maxin 25 de ani, daca copilul este la studii.

Kindergeld - alocatia pentru copii in Germania

Intocmirea dosarului pentru alocatia copiilor (Kindergeld) in Germania

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/08/Kindergeld-alocatia-pentru-copii-in-Germania.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/08/Kindergeld-alocatia-pentru-copii-in-Germania-150x150.jpgWebTLInformatiiExtern,Germania,Sfaturi,Social
Vrem sa venim in ajutorul romanilor plecati la munca in Germania, pentru a obtine alocatia pentru copii sau Kindergeld cum se numeste el acolo. Pentru a primi alocatie pentru micutii vostri - banuiesc ca deja stiti despre aceasta posibilitate, trebuie sa completati un dosar, iuar noi va vom explica pas...