Exact acum 415 ani, adica pe 6 iulie 1600 Mihai Viteazul scria intr-un hrisov despre el: ”domn al tarii Romanesti si Ardealului si a toată tara Moldovei”, ca mai apoi peste alti 318 ani, sa ne vedem visul aievea, Romania Mare. Am inteles de la cei aproape 1000 de romani moldoveni plecati de la Chisinau pe drumul Bucurestiului ca ar vrea sa vada infaptuita marea unire pentru a treia oara. Sa fie oare posibil?

Acum exact 415 ani Mihai Viteazul a infaptuit unirea din 1600

Si noi cetatenii din orasul Tulcea avem o statuie cu care ne mandrim, cea a lui Mircea cel Batran, insa evident ca simbolul unitatii nationale a fost si va ramane Mihai Viteazul, cel care cu pretul vietii a ales sa slujeasca interesul national in detrimentul celui propriu acum 415 ani. Astfel deschidem pe site-ul nostru rubrica Memoria zilei, unde vom reusi speram noi sa avem 366 de evenimente care ne-au marcat tara si viitorul.

Vrei sa contribui si tu la acest spectacol al istoriei, propune o zi si un eveniment, iar noi il vom posta pe site cu descrierea si aprecierea importantei acestui eveniment. Iar ca sa inchei tot cu cei 1000 de tineri din Moldova, va reamintesc ca pe 11 iulie se va reface Podul de flori de peste Prut, deci cine stie – poate ca anul asta ne va aduce o noua unire, iar Basarabia va fi din nou cu adevarat, pamant romanesc! Sper din tot sufletul sa fie asa, ne vom bucura si noi aici, la Tulcea!

Cetatea Alba Iulia

Cetatea Alba Iulia, la 415 ani de la prima unire a celor trei tari romane!

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Cetatea-Alba-Iulia.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Cetatea-Alba-Iulia-150x150.jpgWebTLInformatiiMemoria zilei,Wiki
Exact acum 415 ani, adica pe 6 iulie 1600 Mihai Viteazul scria intr-un hrisov despre el: ”domn al tarii Romanesti si Ardealului si a toată tara Moldovei”, ca mai apoi peste alti 318 ani, sa ne vedem visul aievea, Romania Mare. Am inteles de la cei aproape 1000 de romani...