Probabil ca ati auzit asta de sute de ori, dar inca nu ati fost convinsi ca jocurile pe calculator provoaca dependenta, o demonstreaza inca un studiu al medicilor de la cel mai prestigios institul de cercetari in domeniul medical din Marea Britanie. Poate ca oferirea unui telefon mobil sau a aunei tablete de la varste fragede nu este tocmai solutia cea mai indicata pentru a dezvolta anumite deprinderi celor mici. Poate ca e timpul s ava ganditi de doua ori inainte de a oferi copiilor vostri ceva ce ii poate afecta pe termen lung.

Jocurile pe calculator provoaca dependenta

Desi multi pariniti au impresia ca a intra in contact cu tehnologia de ultima ora poate fi in avantajul copiilor, studii recente arata ca in cel mai fericit caz acestia se vor alege cu o dependenta medie fata de aceste dispozitive, pierzand ore importante jucandu-se in loc sa intreprinda alte activitati cu adevarat benefice pentru psihicul copiilor. Trebuie sa intelegem ca pentru copii acest fenomen este extraordinar de periculos si cu cat coboram varsta la care acestia intra in contact cu jocurile, cu atat este mai grav.

Exista sute de variante de a dezvolta inteligenta unui copil, deci nu fortati nota si nu oferiti pe mana lor tablete si telefoane de la varste fragede. Asteptati macar sa ajunga in clasa I-a, desi chiar daca au fost introduse manuale electonice, eu tot cred ca este o greseala. Culmea este ca prinitii ajung la medic cu copii dependenti de jocurile pe calculator abia cand problema este atat de grava incat va necesita un tratament lung, adesea chiar medicamentos. Un mic sfat de final: NU orice copil va ajunge un mic Einstein, deci nu-l fortati si lasati sa isi dezvolte liber aptitudinile si spiritul creator.

Micul Einstein

Jocurile pe calculator provoaca dependenta

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/10/Micul-Einstein.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/10/Micul-Einstein-150x150.jpgWebTLInformatiiMedicina,Sanatate,Wiki
Probabil ca ati auzit asta de sute de ori, dar inca nu ati fost convinsi ca jocurile pe calculator provoaca dependenta, o demonstreaza inca un studiu al medicilor de la cel mai prestigios institul de cercetari in domeniul medical din Marea Britanie. Poate ca oferirea unui telefon mobil sau...