Nu stiu cum se face dar din vreme in vreme dam mereu peste cate un hop in sanatate, asa este si acum cand vine vorba de legea vaccinarii, venit ca urmare a refuzului tot mai multor parinti de asi vaccina copii. Teoretic ar trebui sa existe o statistica clara, avand in vedere ca bebelusii au medic de familie si deci sunt in evidenta pe calculator. De cand cu cardul de sanatate este parca si mai usor, dar uite ca unii parinti refuza sa vaccineze copii.

Legea vaccinarii pentru tulceni sau discutii libere pe faleza Dunarii

Cat de important este vaccinul la copii, mai ales la cei aflati in comunitati mari? Foarte important, iar riscul de imbolnavire este atat de mare incat a obligat statul asta care nu prea se gandeste la noi sa treaca la vaccinarea fortata. Pentru ca pe langa copilul nevaccinat se pot imbolnavi si cei vaccinati dar cu imunitatea mai slaba. Asa ca ne place sau nu, exista sau nu riscuri minore, trebuie sa ne vaccinam copii. Alta treaba sau discutie este daca ar trebui sa se stie cui se poate si cui nu se poate face vaccinul fara risc.

Imunizarea copiilor este obligatorie, cel putin asa cred specialisti isi parintii constienti. De ce unii parinti se opun? Sunt riscuri majore la vaccinare? NU! Am auzit ca vaccinarea provoaca autism, ca vaccinul poate declanşa o poliomielita, etc. FALS, nu exista o legatura directa intre vaccin si aparitia acestor boli, nu a fost niciodata dovedita si cazurile rare nu pot fi luate ca dovada incontestabila. Vreti sa jucati ruleta cu bolile? Ok, dar noi ci din jur trebuie sa ne asumam riscul de a fi imbolnaviti?

Legea vaccinării

Legea vaccinării pentru tulceni sau discuții libere pe faleza Dunarii

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2017/04/Legea-vaccinarii-600x350.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2017/04/Legea-vaccinarii-150x150.jpgWebTLInformatiiLegislatie,Sanatate,Vaccin
Nu stiu cum se face dar din vreme in vreme dam mereu peste cate un hop in sanatate, asa este si acum cand vine vorba de legea vaccinarii, venit ca urmare a refuzului tot mai multor parinti de asi vaccina copii. Teoretic ar trebui sa existe o statistica clara,...