Desi guvernul si Ministerul sanatatii se chinuie sa nu mai existe nicio persoana in Romania fara card de sanatate, in cele peste 14 milioane de carduri emise mai sunt de ridicat aproximativ 300.000. Cele mai multe persoane care nu au ridicat acest card sunt evident romanii plecati in strainatate, o parte este posibil sa-l ridice in aceasta vara, cand vor veni in concediu, insa vor fi si destui care nu-si permit sa vina acasa anul acesta, deci nu-si vor ridica cardul de sanatate.

Cardul de sanatate este oblogatoriu – iata ce patesti daca nu l-ai ridicat inca

Guvernul isi doreste ca incepand de luna viitoare toate operatiunile medicale sa fie decontate prin intermediul cardului de sanatate, insa mai sunt 300.000 de carduri neridicate. Iata ce se prevede pentru acestia, in continuare. Vor plati toate serviciile medicale. Dar daca ai cardul si nu esti inregistrat in campul muncii, deci nu platesti asigurari medicale? Vei plati serviciile medicale, ca si atunci cand nu ai cardul. Este o diferenta? Teoretic poate ca DA, dar practic eu zic ca NU.

MAi este o problema, despre car ese discuta mai putin, desi sa zicem ca majoritatea celor vizati si-au luat cardul de sanatate, doar putin peste opt milioane l-au activat, adica practic pensionarii si cei incadrati legal in campul muncii. Ce se va intampla cu restul populatiei? Deci daca va grabiti este posibil sa va remediati problema in saptamana car ea ramas pana la 1 august. MAi sunt 5 zile lucratoare in car eva puteti ridica cardul sau il puteti activa!

Cardul de sanatate obligatoriu

Cardul de sanatate este oblogatoriu – iata ce patesti daca nu l-ai ridicat inca

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Cardul-de-sanatate-obligatoriu.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Cardul-de-sanatate-obligatoriu-150x150.jpgWebTLUtileSanatate
Desi guvernul si Ministerul sanatatii se chinuie sa nu mai existe nicio persoana in Romania fara card de sanatate, in cele peste 14 milioane de carduri emise mai sunt de ridicat aproximativ 300.000. Cele mai multe persoane care nu au ridicat acest card sunt evident romanii plecati in strainatate,...