Savantii de la NASA au descoperit recent ca ar putea exista viata pe una din planetele indeparte ce poarta numele de Kepler 452B. Imaginile planetei aflata la aproximativ 1400 ani lumina – deci am ajunge la ea cam greu, chiar daca pornim maine, arata ca ar putea fi asemanatoare planetei noastre, avand apa si vulcani, iar structura sa pare a fi solida, oferind astfel tot ce este necesar pentru a exsita viata, asa cum o stim noi.

Exista viata in Univers si pe alte planete – NASA face dezvaluiri uimitoare

Deci ca sa fim bine intelesi, distanta la care se afla acest nou paradis este atat de mare incat cu tehnologiile de acum este imposibil de ajuns pana acolo intr-un timp rezonabil. Chiar si daca am reusi sa ajungem la viteza luminii si tot ne-ar trebui 1400 de ani sa ajungem acolo. Totusi asemanarea dintre planeta Kepler 452B si Pamant este izbitoare, atat sub aspect vizual cat si ca dimensiuni. Cu doar 60 % mai mare ca Terra, aflat la o distanta asemanatoare fata de propriul soare, ar puta fi un mediu propice pentru aparitia vietii. Nu cred ca prea curand o sa aflam raspunsul corect, cat despre viata inteligenta – asta ar putea fi problema generatiilor viitoare.

Asemanarile continua si in ceea ce priveste anul calendaristic, pe aceasta noua planeta decoperita durata unui an este de  385 de zile, deci apropiat de anul terestru. Pana unde merg asemnarile dintre cele doua planete? Vom afla cu siguranta in lunile ce vor urma.

Viata pe alte planete

Exista viata in Univers si pe alte planete – NASA face dezvaluiri uimitoare

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Viata-pe-alte-planete.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Viata-pe-alte-planete-150x150.jpgWebTLInformatiiWiki
Savantii de la NASA au descoperit recent ca ar putea exista viata pe una din planetele indeparte ce poarta numele de Kepler 452B. Imaginile planetei aflata la aproximativ 1400 ani lumina - deci am ajunge la ea cam greu, chiar daca pornim maine, arata ca ar putea fi asemanatoare planetei noastre,...