Cei care locuiesc intr-un climat racoros sau cei care experimenteaza disconfortul umiditatii pe perioada verii au nevoie cu siguranta de un aparat de aer conditionat. Caldura si arsita uscata a verii devine in scurt timp neconfortabila, astfel ca alegerea aerului conditionat ideal va fi suficient pentru racorirea locuintei.

Tipuri

Aerul conditionat vine in trei tipuri, cu unitati montate pe perete, portabile sau cu unitatea centrala. Primele doua sunt suficiente pentru racirea corespunzatoare a unei incaperi, in timp ce aparatele centrale sunt cele de ajuns de puternice pentru racirea intregii locuinte. Modelele mai puternice au o mai mare puternica BTU/ ora (British Thermal Unit). Cu toate acestea, instalarea unei unitati centrale este un proces mai complicat.

Instalarea

Este esential ca acest proces sa fie efectuat de o echipa de profesionisti, indiferent de tipul de aer conditionat ales (fie ca este vorba de un model ieftin, sau de unul scump). Este nevoie ca utilizatorii sa cunoasca masuratorile exacte ale spatiului unde se doreste instalarea. In acelasi timp, aparatele de aer conditionat portabile necesita cativa mici pasi sau chiar nicio instalare, cateva dintre acestea colectand apa intr-un recipient care trebuie golit ocazional, in timp ce altele pot redistribui apa in aer.

Costuri

Un aparat de aer conditionat este o investitie pe termen lung, deoarece, cu exceptia faptului cand aparatul este folosit ocazional, utilizarea dispozitivului isi va pune amprenta asupra facturii de la curent. Modelele mai economice pot fi mai costisitoare in prima etapa, insa pe termen lung se dovedesc a fi o alegere mai buna.

Specificatii

Diferitele branduri de aparate de aer conditionat propun o multime de factori prin care sa isi atraga clientii. In functie de dorinte si necesitati, se pot alege cele care au ventilatoare ce oscileaza, controlarea temperaturii de la distanta, temporizator si multe alte optiuni. Asadar, dupa luarea tuturor masuratorilor, necesitatile pentru instalare si optiunile dorite, singurul pas ramane cercetarea pietei pentru obtinerea celui mai bun pret.

aer-conditionat

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2016/02/aer-conditionat.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2016/02/aer-conditionat-150x150.jpgWebTLUtileAer conditionat,Wiki
Cei care locuiesc intr-un climat racoros sau cei care experimenteaza disconfortul umiditatii pe perioada verii au nevoie cu siguranta de un aparat de aer conditionat. Caldura si arsita uscata a verii devine in scurt timp neconfortabila, astfel ca alegerea aerului conditionat ideal va fi suficient pentru racorirea locuintei. Tipuri Aerul conditionat...