Fara sa vreau sa-i iau apararea cumva lui Traian Basescu – pentru ca daca el sau Victor Ponta ne raspund corect la intrebarea cat este ceasul, nu inseamna neaparat ca sunt si buni pentru tara, totusi am cheltuit nite bani la referendum, care a demonstrat ca am vrea si noi sa ne alinime cu tarile mai dezvoltate, macar la numarul de guvernanti. Hai sa vedem cum stam prin comparatie cu Germania si Franta, tari in care evident se traieste mai bine ca in Romania.

Romania vs Geramania si Franta in 2015 – numar comparativ de guvernanti

Deci pentru cine nu stie in Germania traiesc peste 82 de milioane de locuitori iar in Franta 64 de milioane, iar noi abia daca ajungem aproape de 22 de milioane. Adiuca fix cat diferenta dintre cele doua tari, iar la suprafata suntem apropiati de nemti. Acum sa vedem si cum stam la numarul de mancai pe cap de locuitor, caci in niciun caz nu pot sa-i numesc altfel pe cei care de 25 de ani cauta luninita de la capatul tunelului. Parlamentari in Germania sunt doar 611 iar la noi sunt 588, adica in Germania un parlamentar reprezinta 1340.000 de nemti, in Franta 72.000 iar la noi care suntem mai cu mot, avem unul la 32.000. Adica mai ca ai pus cate unul pe fiecare oras din Romania, te mai intrebi la ce ne mai trebuie primari.

Dar grozavia apare cand ajungem la guvern, cel mai ineficient organ al puterii de stat de la noi. Sa vedem cati membri au givernele celor trei tari – adica ministrii si secretari de stat. Cel mai bine stam noi, evident – avem 25 de ministri si 58 de secretari de stat. Franta are tot 25 de ministri dar numai 9 secretari de stat, iar Germania – care o duce si cel mai bine, are 8 ministri si uite ca se poate, niciun secretar de stat! Acum e clar de ce altii o duc bine si noi din ce in ce mai rau?

parlament-si-guvern-ro

Romania vs Geramania si Franta in 2015 – numar comparativ de guvernanti

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/08/parlament-si-guvern-ro.pnghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/08/parlament-si-guvern-ro-150x150.pngWebTLStiri ExterneEconomic,Extern,Wiki
Fara sa vreau sa-i iau apararea cumva lui Traian Basescu - pentru ca daca el sau Victor Ponta ne raspund corect la intrebarea cat este ceasul, nu inseamna neaparat ca sunt si buni pentru tara, totusi am cheltuit nite bani la referendum, care a demonstrat ca am vrea si...