Actuala conducere dar evident si Parlamentul in totalitate s-au deci sa-si bata joc de cei cu venituri mici ( din diverse activitati ) sau fara venituri ( dar care nu au drept la somaj din diverse motive – lipsa contributii pe o perioada suficient de lunga, care sa permita inscrierea ) nu doar obligandu-i sa plateasca o taxa desi nu au cu ce, dar sa o plateasca si in plus, in avans daca se poate. Totul pentru a putea avea acces la ingrijirile medicale minime. Caz real, Popescu Ion a muncit legal pana in februarie 2016, platind cotizatia la CASS. Domnul Popescu, desi are buletin de Tulcea, locuieste in strainate cu parintii din clipa in care a ramas fara serviciu, neavand real un spatiu de locuit.

Jaf pe fata la CNASS si ANAF Tulcea – banii furati din buzunarul contribuabilului

Asa cum spuneam, domnul Popescu Ion a lucrat legal la VARD Tulcea pana in februarie, fiind disponibilzat. Neavand stagiul necear nu beneficiaza de somaj, iar azi din cauza conditiilor de munca – vopsitor tancuri vapor, are nevoie de ingrijiri medicale. Ajuns la CNASS pentru a afla cat are de plata pentru a beneficia de consultatii medicale, afla ca va trebui sa plateasca din decembrie si pana in decembrie curent taxa pentru sanatate, adica  peste 800 de lei. Suma pe care ar fi platit-o pentru RMN era de 700 de lei, deci daca adaugam un drum dus intors din Austria pana la Tulcea, faceti singuri socoteala.

Intrebarea noastra este ce s-a intamplat cu cotizatia pe doua luni de anul acesta platita de angajator? De ce o mai platesti odata, iar in cazul in care dupa ce treci de concediul medical te reangajezi? Mai pe scurt, ti se iau banii de doua ori, in avans, alergi pe drumuri si la final prevad ca domnul Popescu va plati din buzunar o mare parte din tratament si consultatii. De ce nu poti plati la CNASS online sau intr-un cont bancar? De ce nu poti primi trimiterile la specialisti din oprice oras te afli bolnav? Povestea continua, si promitem nu doar ca va vom informa, dar ca vom da in judecata statul roman, pe domnul Ponta – ca initiator al acestui dezastru, Parlametul Romaniei si restul de institutii responsabile de acest dezastru.

CNASS Tulcea

Jaf pe fata la CNASS si ANAF Tulcea – banii furati din buzunarul contribuabilului

 

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2016/06/CNASS-Tulcea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2016/06/CNASS-Tulcea-150x150.jpgWebTLInformatiiCasa Naţională de Asigurări de Sănătate,CNASS,Medicina,Sanatate
Actuala conducere dar evident si Parlamentul in totalitate s-au deci sa-si bata joc de cei cu venituri mici ( din diverse activitati ) sau fara venituri ( dar care nu au drept la somaj din diverse motive - lipsa contributii pe o perioada suficient de lunga, care sa permita...