Au fost zeci de cazuri cand oameni de rand s-au trezit ca au datorii la stat iar ANAF-ul le poprea conturile pentru sume care in anumite cazuri erau de 1 leu. Noul proiect de lege prevede ca persoanele fizice care au datorii la stat mai mici de 1500 de lei sa nu se mai trezeasca cu conturile blocate.  Acum nu stiu daca ANAF-ul lua acel leu din cont sau trimitea o somatie de plata iar tu mergeai cu leul in mana sa-l platesti. Pentru firmele mici suma este de 10.000 de lei iar la firmele mari de 40.000. Nu stiu cata echitate este si la ce s-a gandit legiuitorul, dar tot este un pas inainte.

ANAF nu va mai pune popriri pentru micii datornici

Pana acum ANAF-ul nu poprea conturile romanilor pentru sume pornind de la 100 de lei pentru persoane fizice, sau 500 de lei in cazul altor contribuabili, iar la firmele mari suma era de 3.000 de lei. Iata ca un ordin intern al ANAF a ridicat plafonul. Personal nu cred ca plafonul era problema ci birocratia. Ai datorii la stat? OK, plateste-le dar in acelasi timp aplica aceleasi criterii ca si in cazul datoriilor statului catre contribuabili. Cam asta ar fi corect, dar nu intreaba nimeni cum sa faca ca sa fie bine.

Proiectul de ordin al presedintelui ANAF este in acest moment in dezbatere publica – mereu m-am intrebat ce inseamna de fapt asta, caci nu am prea vazut sa aplece statul urechea la problemele cetatenilor. Oricum e un pas inainte, ce repercursiuni vor fi nu stim, dar cel putin o vreme cei car enu stiu ca au datorii sau intarzie la plata lor, au ceva mai multa libertate de miscare.

ANAF popriri datornici

ANAF nu va mai pune popriri pentru micii datornici

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2019/05/ANAF-600x343.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2019/05/ANAF-150x150.jpgWebTLInformatiiANAF,Legislatie
Au fost zeci de cazuri cand oameni de rand s-au trezit ca au datorii la stat iar ANAF-ul le poprea conturile pentru sume care in anumite cazuri erau de 1 leu. Noul proiect de lege prevede ca persoanele fizice care au datorii la stat mai mici de 1500 de...