Ne tot plangem ca traim ca vai de noi si ca importam din Turcia legume si fructe, dar uite ca dintre cei 13.000 de locuitori ai comunei Matca – judetul Galati – 90% s-au deci s sa infiinteze 3.000 de ferme legumicole, da ati citit bine sunt chiar peste 3.000 de astfel de ferme cu cateva solarii fiecare – in functie de terenul detinut. Asa ca despre comuna Matca s espun doua lucruri: ca aici toti  muncesc si sunt bogati, dar se mai spune ca se si munceste zi lumina cu angajati la negru si prost platiti!

Care este satul din Romania unde toti au loc de munca si nimeni nu este sarac?

Daca aveti impresia ca 1.000 de hectare de solarii e putin, mai ganditi-va, in Matca aproape tot terenul agric0l a fost transformat in sera, producand 200 de milioane de kilograme de legume pe an, adica daca am avea sapte sau opt astfel de localitati in tara am avea 100% din necesar asigurat! Locuiesc si eu intr-un sat cu doar 1500 de locuitori, doar ca aici eu am singura sera din sat, se uita toti la mine ca la felul sapte! Da, am o sera mica de 200 m² si produc doar pentru mine si familia mea, nu cumpar nimic de la piata – legume si fructe ma refer.

Ai idee cat costa terenul agricol in comuna Matca? Da, hectarul de pamant arabil se vinde aici cu 40.000 de euro! In Matca au toti sere, inclusiv cei care lucereaza la stat, adica profesorii, politistul din sat, numai cine nu poate munci nu este la munca in localitate cat tine campania. Deci daca vrei se poate si la noi, iar in Tulcea avem pamant cat vezi cu ochii, doar sa-l muncesti ramane!

Matca - județul Galati

Care este satul din Romania unde toti au loc de munca si nimeni nu este sarac?

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2017/05/Sera-de-rosii-la-Matca-600x350.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2017/05/Sera-de-rosii-la-Matca-150x150.jpgWebTLInformatiiAgricultura,Galati,Matca
Ne tot plangem ca traim ca vai de noi si ca importam din Turcia legume si fructe, dar uite ca dintre cei 13.000 de locuitori ai comunei Matca - judetul Galati - 90% s-au deci s sa infiinteze 3.000 de ferme legumicole, da ati citit bine sunt chiar peste...