Povestea domnului Erwin Albu din Codela a devenit virala pe FaceBook, cand un filmulet il prezenta in incercarea de a dovedi ca romanii sunt de fapt cinstiti, ca poti vinde la poarta fara sa stai sa pazesti marfa, oferind o autoservire cu plata benevola. Daca lasa doar autoservirea, am fi zis ca am mai vazut din astea, ba chiar mai interesante, cand vine clientul si cumpara direct din gradina, fructe si legume proaspete. Dar Erwin Albu din Codela a mers mai departe, a lasat pretul la buna apreciere a cumparatorului!

Erwin Albu din Codela fata in fata cu reactiunea

Nu stiu ce zice legea in cazul de fata, insa ma uit peste gard, la fratii nostri europeni, in Franta de exemplu, daca stai la tara si vrei sa mergi la targ sa-ti vinzi produsele nu ai nevoie de nimic, mergi pur si simplu si le vinzi. Nu vezi venetici pe la targuri, doar oamenii din zona, usor de altfel de verificat. Problema mea este insa alta, primaria in loc sa vina sa-l laude si sa-l ajute, s-a gandit sa-l someze sa-si ia certificat de producator, dar sa-i mai ia si ceva bani pentru ca se foloseste de domeniul public, adica trotuarul din fata portii.

Nu o sa va dau intreaga epistola trimisa de de domnul Erwin Albu din Codela autoritatilor care l-au somat, ci doar o mica parte care spune totul, atat despre omul cinstit cat si despre autoritatile noastre! Din cate stiu eu ca sa obtii certificat de producator, ar trebui sa ai o oarecare suprafata de teren agricol, pe care sa-l cultivi, in timp ce activitatea domnului Erwin pare mai degaraba a activitate de subsistenta, iar faptul ca nu are pret de vanzare ci lumea doneaza cat crede de cuviinta pentru produse, nu prea seamana a activitate comerciala. Dar asta e tara in care traim, nu avem de ce ne mira!

– eu nu efectuez absolut nicio activitate comerciala la adresa mentionata, produsele taranesti expuse la poarta nefiind expuse la vanzare, neexistand vreun pret impus, oricine putand sa se serveasca dupa bunul plac. Donatia lasata in cutia postala este benevola si poate sa aiba sau poate sa nu aiba de-a face cu expunerea de produse taranesti.

Erwin Albu Codlea

Erwin Albu din Codela fata in fata cu reactiunea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/06/Erwin-Albu-Codlea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/06/Erwin-Albu-Codlea-150x150.jpgWebTLInformatiiAgricultura,Social
Povestea domnului Erwin Albu din Codela a devenit virala pe FaceBook, cand un filmulet il prezenta in incercarea de a dovedi ca romanii sunt de fapt cinstiti, ca poti vinde la poarta fara sa stai sa pazesti marfa, oferind o autoservire cu plata benevola. Daca lasa doar autoservirea, am fi...