Sportivul roman Horia Tecau impreuna cu Jean-Julien Rojer din Olanda au catigat turneul final de la Wimbledon, devenind astfel primul roman care reuseste sa castige pe gazonul englezesc. Iata ca dupa 42  de ani Romania reuseste sa castige turneul de la Wimbledon la dublu. Desi perechea Jamie Murray din Marea Britanie si John Peers din Australia, porneau ca favoriti, romanul si olandezul le-au dat o lectie de tenis.

Horia Tecau campion la Wimbledon pentru prima data dupa 42 de ani

Dupa marea finala castigata de Ilie Nastase in 1973 la Wimbledon niciun roman nu a mai reusit aceasta performanta. Horia Tecau a mai fost de trei ori pe punctul de a realiza aceasta performanta in tenisul romanesc, in 2010, 2011 si 2012 insa fara succes. Iata ca de aceasta data partenrul din Olanda a fost cu noroc si astfel Romania este pentru a doua oara campioana la cel mai prestigios turneu de tenis.

Pentru Horia Tecau este al doilea mare succes de acest fel din carierea, in 2012 a mai castigat Australian Open impreuna cu Bethanie Matek-Sands. Oricum speram sa vina acum randul Simonei Halep si mai speram ceva: sa nu apara iar Radu Banciu sau Mircea Badea sa ne explice ei cum e in tenis. Stim deja de la marele si regretatul Toma Caragiu. O mare izbanda pentru sportul romanesc, asa ca azi ne bucuram impreuna cu toti iubitorii de sport din Romania. Sa speram ca vom reusi sa va dam cat mai multe vesti bine, caci am cam obosit de stirile zilnice de la televizor.

Horia-Tecau-Wimbledon

Horia Tecau campion la Wimbledon pentru prima data dupa 42 de ani

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Horia-Tecau-Wimbledon.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Horia-Tecau-Wimbledon-150x150.jpgWebTLStiri ExterneSport,Tenis,Wimbledon
Sportivul roman Horia Tecau impreuna cu Jean-Julien Rojer din Olanda au catigat turneul final de la Wimbledon, devenind astfel primul roman care reuseste sa castige pe gazonul englezesc. Iata ca dupa 42  de ani Romania reuseste sa castige turneul de la Wimbledon la dublu. Desi perechea Jamie Murray din Marea Britanie si John...