Campionul european Liviu-Dieter Nisipeanu a ales sa reprezinte Germania la campionatele mondiale de sah, lasand Romania sa se lupte singura. Oare de ce aleg toate varfurile sa paraseasca aceasta tara? La Tulcea nu mai auzi nimic despe sport, iar asta ma pune pa ganduri. Nascut la Brasov, acum romanul aflat pe locul 15 in ierarhia mondiala joaca in echipa nemtilor, spre dezamagirea suporterilor din Romania. Ase e viata, nu ai cum sa te superi pe cei ce o vor mai buna, nu-i asa?

Campionul european Liviu-Dieter Nisipeanu joaca pentru Germania

Liviu-Dieter Nisipeanu a ales din 2014 sa reprezinte Germania la campionatele de sah, probabil si datorita faptului ca mama sa este sasoiaca, din Brasov. Joaca sah de la varsta de sapte ani – si eu jucam destul de binisor, pacat ca nu m-am tinut, iar in 2005 si-a marturisit presei ambitia – vreau sa fiu numarul unu mondial! La cum joaca sansele sunt maxime, de la pozitia 15 pana la prima pozitie mai e un pas, dar mare.

Sa speram ca visul lui Liviu-Dieter Nisipeanu se va implini si va deveni numarul unu in sahul mondial, sa mai speram ca federatia romana de sah va reusi sa-i tina aproape pe romanii talentati, sa-i descopere pe ci care ar putea fi maine campioni mondiali, iar statul sa se gandeasca mai mult la cei ce ne aduc faima in lume, spre deosebire de cei ce isi maresc atat salariile dar si pensiile, cu mult peste ceea ce poate visa un om de rand. Poate ca 10% din cat se cheltuieste pe scaunul lor din Parlament ar ajuta sportul si implicit Romania!

Liviu-Dieter Nisipeanu

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Liviu-Dieter-Nisipeanu.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Liviu-Dieter-Nisipeanu-150x150.jpgWebTLInformatiiSport
Campionul european Liviu-Dieter Nisipeanu a ales sa reprezinte Germania la campionatele mondiale de sah, lasand Romania sa se lupte singura. Oare de ce aleg toate varfurile sa paraseasca aceasta tara? La Tulcea nu mai auzi nimic despe sport, iar asta ma pune pa ganduri. Nascut la Brasov, acum romanul...