A trecut ceva vreme de cand singurul canotor din judetul Tulcea cu care ne puteam mandri era Ivan Patzaichin, astazi iata ca o tulceanca originara din satul Posta, Anamaria Zaharia – este campioana europeana la canotaj juniori. Sau cum s-ar spune pe drept pe la noi – are balta peste! Din pacate asa cum era de asteptat, desi avem sportivi de valoare, nu avem si cluburi care sa-i sustina, prin urmare canotoarea Anamaria Zaharia s-a legitimat la Constanta. Cred ca cele 8 medalii de aur vorbesc de la sine despre valoarea sportivei din Posta.

Campioana europeana la canotaj juniori este din Posta

Prezent ala finalele de canotaj de la Hamburg, Anamaria Zaharia impreuna cu colegele ei din echipajul feminin de 8+1 s-a calasat pe locul 3, dupa Germania si Rusia. Au fost disponibile 14 medalii, iar romanca a castigat 8 de aur din 14 posibile, zic eu performanta greu de egalat, chiar daca vorbim de junioare. Pentru ca nu trebuie sa uitam ce ne-a oferit Ivan Patzaichin, am sa va reamintesc doar o parte din palmaresul sau, caci merita sa fie retinut.

Incepand cu anul 1968, Ivan Patzaichin a cucerit  aurul la Jocurile Olimpice de vara, pentru ultima data in 1984 – anul in care eu terminam liceul. Cred ca va aduceti aminte cum stateam cu sufletul la gura de cate ori concura, iar isprava cu vasla rupta cred ca este demna de cartea recordurilor, caci nimeni nu a mai reusit asa ceva de atunici si pana astazi!

Ivan Patzaichin a participat la cinci editii ale Jocurilor Olimpice, castigand singur 7 medalii, 4 de aur si 3 de argint. Daca este sa discutam de campionatele mondiale si europene, lista ar fi prea lunga, gasiti insa totul despre Ivan Patzaichin pe WikiPedia.

Ivan Patzaichin la JO

Ivan Patzaichin la Jocurile Olimpice

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Ivan-Patzaichin-la-JO.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Ivan-Patzaichin-la-JO-150x150.jpgWebTLInformatiiSport
A trecut ceva vreme de cand singurul canotor din judetul Tulcea cu care ne puteam mandri era Ivan Patzaichin, astazi iata ca o tulceanca originara din satul Posta, Anamaria Zaharia - este campioana europeana la canotaj juniori. Sau cum s-ar spune pe drept pe la noi - are balta peste! Din...