Daca este ceva care ma bucura nespus in oraselul nostru de provincie, este Festivalul International “Pestisorul de Aur”, de la care nu am lipsit niciodata, de la prima editie si pana la ultima, de anul trecut. Mai este ceva timp pana in august, dar cred ca trebuie sa le ramintesc tulcenilor ca si in 2015 va fi la fel de frumos. O spun fara nicio emotie ca as putea gresi, ba mai mult, am postat la rubrica utile, pentru ca sunt sigur ca este ceva placut si util in acelasi timp.

Festivalul International “Pestisorul de Aur” la Tulcea si in 2015

Chiar daca an de an pe faleza din Tulcea sau pe micuta strada de langa Piata Mireca cel Batran, numita sugestiv Strada Unirii avem parte an de an de mici expozitii cu vanzare de arta populara, care mai bine zis este o expunere de obiecte hand made, cred ca pe langa festivalul “Pestisorul de Aur” la Tulcea ar trebui organizat si unul pentru arta populara. Iata ce spunea anul trecut organizatorul si sufletul acestui festival de la Tulcea:

Organizatorii îşi doresc să coreleze festivalurile de la Vaslui şi Buzău cu cel din Tulcea  şi că aducă în România ansambluri de pe toate continentele. „Ne dorim ca ediţia din 2015 să fie una mondială“, spune Ştefan Coman.

Ce reprezinta mai bine poporul nostru, daca nu arta populara, unica in lume? Iar Tulcea este un exemplu de impletire a culturii din mai multe zone ale Europei, avem aici turci si tatari, maghiari si germania, italieni si greci. Mai avem si o comunitate destul de mare de aromani, de care va zic sincer ca sunt indragostita [ evident de arta si traditia lor populara, de muzica si obiceiurile lor ]. Acum mi-am dat seama ce nu am facut pe site, sectiunea dedicata special aromanilor, ocazie cu care-l salut pe amicul meu Gheorghe Goga, de la Electro Sanitas! Si de el se leaga amintiri placute din perioada mea de inceput pe plaiuri dobrogene, dar despre asta evident intr-un articol vitor.

Arta populara Dobrogea

Arta populara Dobrogea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Arta-populara-Dobrogea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Arta-populara-Dobrogea-150x150.jpgWebTLUtileCultura
Daca este ceva care ma bucura nespus in oraselul nostru de provincie, este Festivalul International 'Pestisorul de Aur', de la care nu am lipsit niciodata, de la prima editie si pana la ultima, de anul trecut. Mai este ceva timp pana in august, dar cred ca trebuie sa le ramintesc...