Ieri din intamplare ma uitam la un post TV din Republica Moldova, Publika pe numele sau. Era vorba despre Marsul Unirii – un eveniment pe care un grup de romani si moldoveni vrea sa-l ridice la nivel de “mare adunare nationala” si care se inscrie in miscarea mai ampla, Basarabie e Romania. Care sunt sansele de reusita atata timp cat autoritatile tac, nu stiu – dar a tine aprinsa flacara unirii din 1918 este totusi o datorie a noastra, a tuturor.

Marsul Unirii – de la Chisinau la Bucuresti

Desi sunt unionist din nastere, cred ca nu ma apucam acum sa va vorbesc despre asta, dar cand la-m vazut pe un moldovean, ce se spune ca este istoric, deci ii invata pe copii din Moldova istoria, ba mai mult le da si note la Universitate, am ramas cu gura cascata. Adica tovarasul Leonid Tabara, ne explica ca limba moldoveneasca exista, ca romanii i-au ocipat pe moldoveni si alte astfel de aberatii. Pai daca e pe asa, poate ar trebui sa incepem sa ne miscam putin, chiar daca asta inseamna sa mergem de exemplu la Marsul Unirii.

Nu inteleg cum nu se gaseste nimeni sa-i faca fata comunistului Leonid Tabara, cum de este lasat sa trancaneasca liber ori de cate ori are ocazia, dar si mai mult ma mira ca este invitat la emisiuni. Ca sa ce? Sau poate ca ar trebui pus fata in fata cu altul ca el, Vadmi Tudor – zic la fel pentru ca au cam acelasi stil de a vorbi – sau mai bine zis a urla! In rest, cred ca o emisiune cu ei ar fi mai mult decat oportuna – un natinalist roman si un comunist rus – mai mult, el vorbeste cu mandrie de faptul ca a fost secretar de partid, deci ma intelegeti unde bat!

ilie-nastase-la-marsul-unirii

Ilie Nastase a participat la Marsul Unirii

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/ilie-nastase-la-marsul-unirii.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/ilie-nastase-la-marsul-unirii-150x150.jpgWebTLStiri ExternePolitic
Ieri din intamplare ma uitam la un post TV din Republica Moldova, Publika pe numele sau. Era vorba despre Marsul Unirii - un eveniment pe care un grup de romani si moldoveni vrea sa-l ridice la nivel de 'mare adunare nationala' si care se inscrie in miscarea mai ampla,...