Nu stiu sigur ce ar raspunde romanii la intrebarea din titlu, s-ar intoarce tinerii acasa daca statul ar plati drumul si cate 318 euro pe luna timp de un an? Vi se pare o idee nerealizabila si greu de pus in practica? Ei bine Ungaria o face incepand din luna aprilie, iar de atunci peste 800 de maghiari s-au intors in tara. Pentru nivelul de trai din tara vecina, suma de 100.000 de HUF este daca nu suficienta cel putin tentanta. Nu te poti astepta ca statul sa-ti cumpere casa si masina, dar va garantez ca si un roman ar fi multumit sa primeasca cei 318 euro pentru a reveni acasa. Asa cred eu, nu stiu insa si parerea ta.

Tu ai veni acasa pentru 318 euro pe luna ?

Eu unul as zice ca acest lucru ar prinde bine, daca s-ar intoarce acasa romani si i-ar lasa de exemplu pe englezi si irlandezi sa-si faca ei muncile grele la care azi lucreaza romani, cu siguranta s-ar gandi de doua ori cand spun ca nu ne mai vor la ei sa muncim. Cred ca valul de emigranti din Africa sau Filipine, chiar si din China i-ar face mai inteligenti, iar pentru noi ar fi o ocazie sa ne relansam economic. Daca s-ar da credite celor reveniti acasa, cu dobanda zero sau macar foarte mica, eu zic ca lucrurile s-ar schimba radical in Romania. Doar sa se vrea la nivel de guvern si parlament, asa doar din gura nu merge.

Astept sa stiu si opinia ta, ce te-ar determina sa revii acasa, evident in afara de salariile vestice si locuri de munca din belsug!

Inapoi din Uniunea-Europeana

Tu ai veni acasa pentru 318 euro pe luna ?

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Inapoi-din-Uniunea-Europeana.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Inapoi-din-Uniunea-Europeana-150x150.jpgWebTLStiri ExterneEconomic
Nu stiu sigur ce ar raspunde romanii la intrebarea din titlu, s-ar intoarce tinerii acasa daca statul ar plati drumul si cate 318 euro pe luna timp de un an? Vi se pare o idee nerealizabila si greu de pus in practica? Ei bine Ungaria o face incepand din...