Cred ca stirile de genul – romanii au ocupat locul unu pe podiun la Olimpiada internationala de Matematica, Fizica sau mai stiu eu care, nu mai mira pe nimeni. Suntem tara paradoxurilor, avem cei mai destepti copii din lume, profesori exceptionali care-i aduc la performanta si avem cel mai mic salariu posibil din Europa pentru profesori, cele mai slabe rezultate la BAC si tot asa. Oare este posibil sa gasim maine o alta realitate in invatamantul din Romania?

Sase medalii la Olimpiada Internationala de Matematica din Thailanda

Din nou olimpicii romani la matematica au reusit sa aduca medalii acasa, de data aceasta sase – dintre care una de aur, patru de argint si una de bronz. Evident ca vor sari cei ca Mircea Badea sau Radu Banciu sa ne explice ca nu este chiar OK, dar nici asta nu ma mai mira. Ce ma mira este ca de peste 25 de ani invatamantul nostru este la pamant, o spun ca unul ce a incercat sa lucreze in sistem, dar nu a reusit mai mult de o luna. Ca inginer am incercat sa predau informatica, m-am intors in tara acum cativa ani, prin 2010 daca nu ma insel. Evident ca un absolvent de Politehnica nu poate fi in Romania profesor de informatica, desi in Uniunea Europeana se poate. Asa ca ajungi suplinitor cu salariu de mizerie, acum cinci ani primeai putin peste 500 de lei. Asta pentru o norma intreaga, azi probabil ca ai ajunge la 750 de lei, avand in vedere marirea salariului minim pana la 1050 de lei. Poti spera la performanta in felul acesta?

Revenind la rezultatele echipei Romaniei la Olimpiada de matematica din Tailanda, va reamintim ca aici au fost prezente echipe din 104 tari si concurenta a fost mare, peste 500 de participanti. Medalia de auri a fost adusa in tara de Simona Diaconu, cea de bronz de catre Andrei Puiu din Galati si cele patru de argint au revenit elevilor Marius Bocanu, Ciprian Bonciocat, Andrei Andronache si Stefan Spataru, toti patru din Bucuresti.

Invatamantul romanesc

Învățământul romanesc in 2015 – sase medalii la Olimpiada de matematica din Tailanda

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Invatamantul-romanesc.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Invatamantul-romanesc-150x150.jpgWebTLInformatiiExtern,Invatamant
Cred ca stirile de genul - romanii au ocupat locul unu pe podiun la Olimpiada internationala de Matematica, Fizica sau mai stiu eu care, nu mai mira pe nimeni. Suntem tara paradoxurilor, avem cei mai destepti copii din lume, profesori exceptionali care-i aduc la performanta si avem cel mai...