Facem pariu ca jumatate dintre dumneavoastra nici nu au auzit ca exista o insula cu numele Bisericuta si ca ea se afla langa Tulcea, la cativa kilometri distanta? Mai mult, cred ca pste 30% dintre locuitorii comunei Jurilovca nu stiu ce minuni ale naturii sunt ascunse pe insula din comuna lor. Daca pleci din Tulcea, ajungi la Sarichioi si mergi ,ai departe pe malul lacului Razim, ajungi la Jurilovca. Nu-ti trebuie mai mult de 50 de minute, daca respecti limita legala de viteza.

Insula Bisericuta – o minune a naturii la 50 de km de Tulcea

Chiar daca zona este protejata si face parte din Rezervaia Biosferei Delta Dunarii, poti merge acolo si ai sa descoperi patria pasarilor din Delta. Nu doar califarul, ci si alte specii rare si ocrotite de lege si-au gasit loc de cuibarit pe Insula Bisericuta, insa din cele mai vechi timpuri aici au locuit oameni. Au fost grecii, apoi romanii si chiar se gasesc ruinele unei asezari medievale.

Putini sunt aceia care stiu ca Cetatea Argamum este mai veche decat toate cetatile de pe teritoriul Europei, fiind datata in secolul VII i.H. – adica cam de pe vremea cetatii Troia, deci chiar avem cu ce ne mandri, doar ca nopi nici nu stim ce minuni adaposteste tara noastra, sau noi tulcenii, judetul nostru. Mai vreti o dovada? Cine dintre cititorii nostri a auzit de Sfinxul din Dobrogea? DA, exista si se afla in comuna Macin, in cei mai vechi munti din Romania! In curand o sa va vorbim si despre aceasta minune dobrogeana, pentru ca trebuie sa ne cunoastem tara!

Insula Bisericuta Jurilovca

Insula Bisericuța – o minune a naturii la 50 de km de Tulcea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Insula-Bisericuta-Jurilovca.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Insula-Bisericuta-Jurilovca-150x150.jpgWebTLTurismDelta,Wiki
Facem pariu ca jumatate dintre dumneavoastra nici nu au auzit ca exista o insula cu numele Bisericuta si ca ea se afla langa Tulcea, la cativa kilometri distanta? Mai mult, cred ca pste 30% dintre locuitorii comunei Jurilovca nu stiu ce minuni ale naturii sunt ascunse pe insula din comuna...