Vine o vreme cand trebuie sa lasi problemele si sa te ocupi putin si de partea spirituala, asa o fi si pentru musulmanii turci din Isaccea, care au un locas de cult chiar in orasul lor. Este vorba de Geamia Azzizie din Isaccea situata pe strada Unirii la numarul 1. Desi a fost restaurata de cateva ori, mie mi se pare ca nu arata chiar ca un obiectiv turistic, iar minaretul de 25 de metri inaltime atrage privirea de departe. Daca stii unde sa te uiti, evident.

Geamia Azzizie din Isaccea – o fila de istorie

Istoria geamiei din Isaccea incepe pe vremea sultanului Abdul Aziz, banuiesc ca acum este clar de unde i se trage si numele, constructi afiind inceputa intre secolele al XVII-a si al XVIII-a. Asa cum spuneam lacasul este folosit si azi de catre etnicii turci din localitate, iar la asta se rezuma totul. Turismul in judetul Tulcea se axeaza doar pe Delta Dunarii, cetati precum cea de la Noviodonum nici macar nu sunt cunoscute ca denuire si locatie, dara-mite sa mai fie incluse si intr-un circuit turistic.

Asa cum spune si titilul, doar istoria mai aminteste de geamia din Isaccea, iar despre vechiul oras de pe vremea scitilor probabil ca nici nu se mai stie. Pe vremea mea era o poveste, cu Darius I cel Mare – cel despre care Eminescu spunea ca ar fi Darius al lui Istaspe. Acum banuiesc ca micutii nu o mai citesc, avand evident alternative mai bune la televizor, desenele animate. Pacat, avem o istorie bogata si frumoasa, trebuie doar sa o redescoperim!

Geamia Azzizie din Isaccea

Geamia Azzizie din Isaccea – str. Unirii nr. 1

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Geamia-Azzizie-din-Isaccea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Geamia-Azzizie-din-Isaccea-150x150.jpgWebTLTurismIsaccea,Wiki
Vine o vreme cand trebuie sa lasi problemele si sa te ocupi putin si de partea spirituala, asa o fi si pentru musulmanii turci din Isaccea, care au un locas de cult chiar in orasul lor. Este vorba de Geamia Azzizie din Isaccea situata pe strada Unirii la numarul 1....