Gata, este oficial – Grecia este in incapacitate de plata devenind astfel prima tara din Uniuena Europeana care nu-si poate plati datoriile externe. Cu toate ca se astepta de mult ca acest lucru sa se intample, Europa a ramas fara cuvinte cand a primt dovada ca zvonurile s-au adeverit, Grecia nu are bani sa-si plateasca datoriile. Cu toate acestea Alexis Tsipras vrea sa meraga pe mana referendumului, desi este calar ca astra nu rezolva criza in care este azi Grecia. Dupa ce tara sa a fost iertata de o datorie enorma de 100 de miliarde de euro, iata ca acum grecii se uita la cer si asteapta.

Grecia este in incapacitate de plata

Ma intreb ce vor de fapt grecii, astazi fiind lansate cateva zvonuri contradictorii, pe de o parte premierul Alexis Tsipras spune ca nu va plati datoriile, dar pe de alta parte ne spune ca nu vrea sa iasa nici din zona euro. Adica cum? Daca nu ai bani sa platesti datoriile, macar pe cele interne sa le achiti, adica sa treci la drahma, tiparesti cate ai nevoie si scapi de intern. La extern oricum nu ai bani nici daca ramai in zona EURO nici daca iesi.

Daca europenii nu prea mai vor s aajute Grecia, Turcia s-a aratat interesata sa-si ajute vecinul aflat in dificultate. Cum? Asta ramane de vazut, caci de la vorbe la fapte e cale lunga. Cred ca exemplul Greciei va fi o lectie pentru Romania, care a acceptat fara sa miste in front toate conditiile de austeritate dictate de FMI si Banca Mondiala, sa vedem cum va iesi Grecia din colaps – si cand!

Grecia in incapacitate de plata

Grecia este in incapacitate de plata oficial

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Grecia-in-incapacitate-de-plata.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Grecia-in-incapacitate-de-plata-150x150.jpgWebTLStiri ExterneWiki
Gata, este oficial - Grecia este in incapacitate de plata devenind astfel prima tara din Uniuena Europeana care nu-si poate plati datoriile externe. Cu toate ca se astepta de mult ca acest lucru sa se intample, Europa a ramas fara cuvinte cand a primt dovada ca zvonurile s-au adeverit, Grecia...