Daca toata lumea vorbeste de vizitat Delta Dunarii, eu am sa va recomand azi salba de manastiri din judetul Tulcea, caci desi sunt cateva foarte cunoscute, exista si cateva despre care nu se prea vorbeste, dar merita vizitate. Una dintre cele mai cunoscute este Mănăstirea Celic-Dere, o manastire de maicute pe care va recomand sa o vizitati neaparat, o gasiti in comuna Frecatei. Desi nu este o manastire veche, datand din anul 1835 este un simbol al Dobrogei si al credintei ortodoxe din zona.

Ce pot vizita in Tulcea

Daca ati fost si ati vizitat Mănăstirea Celic-Dere, atunci va invit in apropiere sa vizitati si Manastirea Cocosu. Are cam aceiasi vechime cu prima, fiind infiintata in anul 1833, pe locul unui schit mai vechi. Chiar daca sunt tentat sa va povestesc mai multe despre cele doua manastiri, sau sa postez un mic album, vreu sa va las sa le descoperiti singuri, iar pozele le puteti pune pe pagina noastra de facebook iRomania.

Mult mai cunoascuta ca primele doua este Mănăstirea Saon,situata tot in apropiere de comuna Niculitel, locul unde s-a nascut bunica mea. Asa ca am viztiat destul de des locurile, de fiecare data m-am intors plin de energie si cu sufletul mai curat. Construita in anul 1846, sub stapanire otomana – manastirea are o istorie interesanta, fiind singura care a scapat intacta dupa ce schitul initial a aras in intregime.

Daca primele manastiri despe care v-am vorbit se gasesc in apropierea drumurilor mai circulate, fie pe cel ce leaga Tulcea de Bucuresti sau de Galati, Mănăstirea Vovidenia este mai greu accesibila daca nu stii ce cauti. In plus este o manastire de maici de rit vechi, fiind situata in comuna Slava Cercheza. De ce va invit sa o vizitati? Pentru ca o sa aveti ocazia sa vedeti singura manastire de maici de rit vechi din lume! Putini stiu asta, nu-i asa?

Manastirea Celic Dere

Mănăstirea Celic Dere – Județul Tulcea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Manastirea-Celic-Dere.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Manastirea-Celic-Dere-150x150.jpgWebTLTurismFrecatei,Sfaturi
Daca toata lumea vorbeste de vizitat Delta Dunarii, eu am sa va recomand azi salba de manastiri din judetul Tulcea, caci desi sunt cateva foarte cunoscute, exista si cateva despre care nu se prea vorbeste, dar merita vizitate. Una dintre cele mai cunoscute este Mănăstirea Celic-Dere, o manastire de maicute...