Cand spui Tulcea spui Dobrogea iar cand ajungi aici te gandesti ci siguranta la delicioasele retete pescaresti traditionale, un bors de peste sau peste la gratar. Eu imi aduc aminte de icrele de crap si de stiuca, de bunica mea si de copilarie. Iar daca vorbim de pestele cel mai des intalnit in bucataria traditionala din Dobrogea, atunci vorbim de crap si caras. Recunoasc cu rusine ca niciodata nu i-am deosebit in farfurie, poate si pentru ca desi unul dintre cei doi este plin de oase, bunica imi curata mereu pestele, ca sa-mi fie mai usor sa-l apreciez.

Retete pescaresti traditionale din judetul Tulcea

Stiu ca pe orice site cu retete culinare din Dobrogea gasesti supa si ciorba de peste, asa ca eu am sa va starnesc apetitul cu altceva. Poate cu timpul voi pune si retete mai simple, insa azi va invit sa pregatim impreuna crap umplut. Pentru asta avem nevoie evident de un crap de maxim doua kilograme, dar mai mare de 1 kilogram, ca sa avem ce umple. Mai avem nevoie de o ceapa mare, putin miez de franzela, 2 oua, 2-3 catei usturoi, 50 grame de slanina afumata, piper, sare, cimbru si patrunjel verde.

Evident primul pas este curatarea crapului de solzi si de maruntaie, apoi se desprinde cu grija pielea de la coada catre cap, lasand prinsa pielea crapului la cap. De fapt daca ati mai facut stiuca umpluta intelegeti ce spun, procedeul fiind asemanator. Se taie aripioarele si se scoate osul capului. Carnea se alege de pe oase, incercam sa scoatem toate oasele mici – zic incercam caci nu vom reusi niciodata sa le gasim chiar 100% pe toate. Acum avand carnea pregatita, punem toate ingredientele in masina de tocat si pregatim umplutura. Umplem pielea de crap si coasem pe burta. Punem la cuptor pentru aproximativ o ora si gata! Pofta buna!

Retete pescaresti traditionale

Rețete pescărești tradiționale din Dobrogea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Retete-pescaresti-traditionale.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Retete-pescaresti-traditionale-150x150.jpgWebTLUtileCulinare,Sfaturi
Cand spui Tulcea spui Dobrogea iar cand ajungi aici te gandesti ci siguranta la delicioasele retete pescaresti traditionale, un bors de peste sau peste la gratar. Eu imi aduc aminte de icrele de crap si de stiuca, de bunica mea si de copilarie. Iar daca vorbim de pestele cel...