O intrebare la care ar trebui sa stim cu totii raspunsul: la ce riscuri ne expunem daca devenim peste noapte vegetarieni sau trecem la stilul de alimentatie raw vegan. Cei mai multi nutritionisti onesti spun de la bun inceput ca nu oricine poate deveni vegetarian, ba mai mult sunt si cazuri in care se recomanda sa iti pastrezi regimul alimentar diversificat, cu vegetale si produse animaliere. In schimb reducerea consumului de carne si produse ce contin colesterol este mereu indicat.

Cine poate deveni vegetarian – riscuri la care te expui

Cel mai bun sfatutor in cazul dietelor esti chiar tu, daca vezi ca incerci sa treci la un regim de alimentatie vegetarian si nu te simti bine, te balonezi sau apar pofte pe care nu le aveai inainte, este clar – organismul tau nu este pregatit pentru acest pas. Stiu dstui nutritionisti care sustin trecerea la vegetarism dar in acelasi timp avertizeaza ca nu recomanda oricui, iar cea mai corecta solutie este alternarea perioadelor de alimentatie pentru a ne curata organismul. Dar in permanenta trebuie sa te urmaresti pe tine insuti, daca te simti bine, continua, dar daca nu – oprestete!

Carnea consumata in cantitati rezonabile nu est eo problema pentru sanatate, asta este sigur. Cinva spunea la o intrunire a nutritionistilor: un lup sub chip de oaie este hilar, asa si este. Deci fii asa cum te simti tu bine, dar nu inainte de a incerca, daca chiar iti doresti o schimbare. Probeaza, vezi daca ti se potriveste si abia apoi ia decizia. De preferat ar fi sa-ti faci analizele inainte de schimbare si la doua sau trei luni dupa, daca medicul spune ca totul este ok, ca ai toate substantele necesare in organism in cantitatea recomandata pentru un organism sanatos, poti deveni fara probleme vegetarian!

Vegetarian-rawvegan-omnivor

Cine poate deveni vegetarian – riscuri la care te expui

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Vegetarian-rawvegan-omnivor.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Vegetarian-rawvegan-omnivor-150x150.jpgWebTLUtileCulinare,Retete
O intrebare la care ar trebui sa stim cu totii raspunsul: la ce riscuri ne expunem daca devenim peste noapte vegetarieni sau trecem la stilul de alimentatie raw vegan. Cei mai multi nutritionisti onesti spun de la bun inceput ca nu oricine poate deveni vegetarian, ba mai mult sunt...