Va invitam acum ceva vreme la o plimbare cu salupa prin Delta Dunarii, un loc ata tde frumos si de salbatic incat oricine calaca macar odata aici nu poate sa nu revina pentru a mai savura odata linistea naturii salbatice de aici. Totusi vreau sa va spun ca legislatia a prevazut si anumite restrictii pentru deplasarea cu salupa in zonele unde sunt colonii de pasari. Astfel se impun restrictii de viteza, deci chiar daca esti cu o salupa puternica, va trebui sa mergi cu doar 5 km/h maxim, pentru a nu deranja pelicanii sau alte pasari ce cuibaresc aici.

Cum ne deplasam in Delta Dunarii cu salupa in 2015 – restrictii de viteza

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este ocrotita prin lege, iata de ce guvernul a stabilit o limita de viteza de maxim 5 km/h in zonele unde se afla colonii de pasari, iar incalcarea acestei dispoizitii va aduce o amenda de cel putin 1.000 de lei. Nici in alte zone nu se admite depasirea vitezei de 40 de km/h – amintim aici de exemplu Canalul Mila 3, Olguta, Vătafu sau Crişan – Caraorman.

Nu trebuie sa va mai amintesc ca deplasarea in rezervatie, in afara de bratele principale ale Dunarii se face pe baza de permis. Deci cei care se bazau pe vechea lege din 2007, cand viteza legala de deplasare era limitata la 40 km/h, recomandam citirea cu atentie a instructiunilor noi, pe care le gasiti la sediul ARBDD din Tulcea. Nu va bazati doar la ce cititi pe net, oricum pentru a merge in Delta treceti pe langa sediul institutiei, iar daca pueti sa va obtineti permisul de la cele trei ghisee electronice, o vizita la sediu nu strica niciodata daca vrem sa nu avem surprize.

cu-salupa-in-delta-dunarii

Cu șalupa in Delta Dunării – limita de viteză este de 5 km/h

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/cu-salupa-in-delta-dunarii.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/cu-salupa-in-delta-dunarii-150x150.jpgWebTLTurismDelta,Delta Dunarii
Va invitam acum ceva vreme la o plimbare cu salupa prin Delta Dunarii, un loc ata tde frumos si de salbatic incat oricine calaca macar odata aici nu poate sa nu revina pentru a mai savura odata linistea naturii salbatice de aici. Totusi vreau sa va spun ca legislatia...