Cultura zmeurei in Tulcea ar putea insemna pentru multi scaparea de saracie si iesirea din criza asta permanenta in care se afla tara, dar mai ales Dobrogea. Gasesti tot felul de sfaturi despre cum se creste zmeura, cand sa o plantezi si cum sa o ingrijesti, insa eu va spun din propria mea experienta. Am luat de la varul meu din gradina nici mai mult dar nici mai putin de opt plante tinere de zmeura in niste cutiute de plastic. Le-am carat prin tara, caci eram in concediu si le-am plantat langa gard. DA, doar 8 fire de zmeura, de cativa centimetri, luate evident cu pam,ant cu tot.

Cultura zmeurei in Tulcea

Ne-am obisnuit ca Tulcea este predestinata culturii vitei de vie, nu zic NU, insa zmeura ar putea fi raspunsul la multe intrebari. Cum am spus la inceput, din cele opt fire, car es-au prins toate, am azi dupa un an opt metri patrati de zmeura. Nu le-am rarit, le-am udat si asta a fost tot! Am strans cam un kilogram de zmeura, fiind toata tanara, dar suprafata este imensa fata de ceea ce am avut la pornire.

Eu nu ma ocup cu gradinaritul, dar ar trebui sa stiti ca puteti planta zmeura si sa primiti fonduri europene, deci nici macar nu investiti toata suma necesara! Productia de zmeura la hectar este mare, deci castigul este insemnat, o plantezi pe randuri, sau si mai bine in solar. Nu uita ca ai nevoie de o sursa de apa permanenta, recomand fantana tubulara, la adancimea de maxim 50 de metri, unde avem apa cam peste tot!

De ce ai nevoie ca sa traiesti din vanzarea zmeurei? De apa, putere de munca si teren, in rest doar bafta, din cand in cand fungicide, daca este nevoie, eu nu am avut probleme in cei doi ani, asa ca nu pot da sfaturi acum. Discutam la anul, cand ar trebui sa fiu pe rod cu intreaga suprafata de zmeura!

Vand zmeura BIO

Cultura zmeurei in Tulcea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/06/Vand-zmeura-BIO.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/06/Vand-zmeura-BIO-150x150.jpgWebTLLocuri de muncaGradina,Sfaturi
Cultura zmeurei in Tulcea ar putea insemna pentru multi scaparea de saracie si iesirea din criza asta permanenta in care se afla tara, dar mai ales Dobrogea. Gasesti tot felul de sfaturi despre cum se creste zmeura, cand sa o plantezi si cum sa o ingrijesti, insa eu va...