Incepand de azi este posibila confiscarea banilor din depozitele negarantate pentru a salva bancile cu probleme, aceasta lege a fost aprobata azi de catre Guvernul Romaniei. Mai pe scurt, premierul interimar a pus astfel legislatia romaneasca in concordanta cu cea din Uniunea Europeana. Legea trebuia aprobata mai devreme, deoarece acum s-a inceput procedura de infringement impotriva tarii noastre. Deci banii din banci ce nu fac obiectul garantiilor, adica sunt garantati de catre stat vor putea fi folositi pentru a salva de la faliment bancile cu probleme.

Confiscarea banilor din depozitele negarantate

In primul rand ar trebui sa-i linistim pe cei ce au la banca depozite, daca aceastea sunt in limita pe care o garanteaza statul, nu au cum sa-si piarda banii. Foarte important: NU alergati la banca sa va scoateti economiile, nu este cazul si nici momentul. Ar mai trebui specificat ca nu Romania a ales sa implementeze aceasta lege ci este o consecinta a aderarii noastre la Uniunea Europeana.

Faptul ca eu sau tu nu intelegem care este scopul acestei legi nu spune nimic, de ce o persoana care are bani la banca poate sa ramana fara ei si cei ce ii tin la ciorap nu, e greu de explicat, iar constitutional cred ca nu poate fi. Poate ca se va schimba ceva in anii care vin, acum singurii care sufera ar putea fi cetatenii greci, care pot ramane fara sumele ce depasesc 100.000 de euro si sunt depozitati in banci. Deci stati linistiti, nu este niciun pericol pentru omul de rand.

Mugur Isarescu

Mugur Isărescu – Guvernatorul BNR

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Mugur-Isarescu.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Mugur-Isarescu-150x150.jpgWebTLUtileEconomic
Incepand de azi este posibila confiscarea banilor din depozitele negarantate pentru a salva bancile cu probleme, aceasta lege a fost aprobata azi de catre Guvernul Romaniei. Mai pe scurt, premierul interimar a pus astfel legislatia romaneasca in concordanta cu cea din Uniunea Europeana. Legea trebuia aprobata mai devreme, deoarece...