Salut, m-am nascut acum 50 de ani pe taramuri dobrogene, mai exact in Tulcea, intr-o zi de 6 august. Viata m-a purtat si prin Germania, asa ca azi as vrea sa dau inapoi putin din ceea ce am primit. Nu o sa insist mult asupra acestui aspect, dar pe cand eram in Munchen si nu stiam decat munca si casa, am lansat o chemare pe grup, cine imi arata si mie Munchenul. Imediat un membru, Aurelian p enumele sau s-a oferit. Cu putina teama am iesit pentru prima data sa vizitez orasul cu ghidul meu, cu 30 de ani mai tanar. Restul povestii probabil alta data, insa de aici si ideaa comitettului de primire.

Comitetul de primire in Germania

Ca sa nu o lungesc inutil, ideea e in felul urmator: avem deja 10 grupuri pe facebook cu cateva sute de membri sau chiar cu cateva mii, asa ca am zis eu ca un comitet de primire ar fi mai mult decat oportun. Adica sa ne intalnim off line, in viata reala, sa-i intampinam pe cei noi veniti, de preferinta in weekend, caci pana da bruma mai e ceva timp. Daca reusim sa ne intalnim si altfel decat din spatele calculatorului, tabletei sau telefonului mobil cred eu ca deja aceste grupuri vor avea si un scop practic, nu doar unul formal, un fel de pagini de reclama pentru diverse firme.

Primul pas, sa gasim cel putin trei persoane care sa se ocupe de asta, persoane din Germania care locuiesc in cele 10 orase. Credeti ca reusim, sau este doar o parere ca si noi romanii putem sa ne organizam si sa ne ajutam intre noi? Las deschise comentariile pe site, pentru cei ce vor sa-si exprime o parere, aici sau pe FaceBook!

Romanii din Germania

Comitetul de primire in Germania

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Romanii-din-Germania.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Romanii-din-Germania-150x150.jpgWebTLStiri ExterneGermania
Salut, m-am nascut acum 50 de ani pe taramuri dobrogene, mai exact in Tulcea, intr-o zi de 6 august. Viata m-a purtat si prin Germania, asa ca azi as vrea sa dau inapoi putin din ceea ce am primit. Nu o sa insist mult asupra acestui aspect, dar pe...