Multi tulceni se gandesc sa emigreze in Germania, asa ca am zis eu sa facem o lista cu cele mai cautate job-uri, dar nu de catre romani ci de catre nemti, caci ei sunt angajatorii. Ne-am invatat sa lucram in agricultura si in constructii, insa nimeni nu a incercat sa faca un curs de calificare la AJOFM si sa devina bucatar, de exemplu. In mod evident stii sa gatesti, doar o faci de ani de zile, insa nu asta se cauta, ci mai degraba ceva asemanator cu ce ai vazut la MasterChef.

Cele mai cautate job-uri in Germania

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, nemtii sunt in cautare de personal calificat, pe care-l platesc la fel de bine ca pe cel din tara lor. Problema este ca tu sa fii in stare sa faci fata exigentelor. Nu discutam de medici si asistente, nici de specialisti IT, ci despre bucatari si barmani. Daca nu poti face fata provocarii iti ramane un singur lucru de facut, sa devii ajutor de bucatar. Totusi asta inseamna ca te vei ocupa in mod special de debarasat, de preparat mancaruri simple, de cele mai multe ori semipreparate. Vei spala vasele si vei face curatenie in bucatarie. Ti se pare ok? Nu ar fi mai bine sa fii tu cel ce prepara mancarea, o aranjeaza in farfurie si primeste un salariu de trei sau chiar patru ori mai mare decat ajutorul sau?

O alta idee de care speram sa tii cont: invata limba germana, pentru ca nemtii prefera sa discute direct cu tine in limba lor, chiar daca peste 90% vorbesc engleza. Niciodata nu vei fi pe deplin integrat la munca in Germania, daca nu le vorbesti limba. Asa ca inscrie-te la un curs de limba germana la AJOFM, apoi cauta-ti un loc de munca bine platit.

Joburi Germania

Cele mai cautate job-uri in Germania

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Joburi-Germania.pnghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Joburi-Germania-150x150.pngWebTLLocuri de muncaDiaspora,Germania
Multi tulceni se gandesc sa emigreze in Germania, asa ca am zis eu sa facem o lista cu cele mai cautate job-uri, dar nu de catre romani ci de catre nemti, caci ei sunt angajatorii. Ne-am invatat sa lucram in agricultura si in constructii, insa nimeni nu a incercat...