Fiind plecat din Romania de peste 15 ani era normal ca atunci cand am descoperit melodia lui George Negrea, un tanar folk-ist din Satu Mare sa vreau sa o impartasesc cu voi. Nu este o super melodie, nu are versuri de mare poet, insa asa simpla cum este ea, te misca pana la lacrimi. Caci da, asa este – noi plecam din tara noastra, tara nu pleaca din noi. Nu cred ca este roman pelecat in tari indepartate care sa nu simt asta, cel putin de sarbatori, cand este departe de caminul lasat in Romania.

George Negrea – Noi plecam din tara noastra, tara nu pleaca din noi

Acum 15 ani m-am alaturat si eu celor peste 100 de romani din Dubai care au decis sa stea aici pana la pensie, vorba vine pensie caci pentru cine nu stie, aici sunt salarii mari dar pensie nu vei primi de la EUA niciodata. Chiar daca 90% dintr ecei ce muncesc aici sunt ca si mine, emigranti! Asa ca ce mi-a ramas de facut ca sa mai simt cat de cat romaneste? Sa stau pe net si sa vad ce se intampla acasa, caci indioferent cat de bine ar fi aici, tara sau orasul visat de multi, aici nu poate fi niciodata acasa. Iar asemenei versurilor din melodia lui George Negrea, baiatul cu strugareata din Satu Mare, noi plecam din tara noastra, tara nu pleaca din noi! Am descoperi melodia lui, am distribuit-o pe FaceBook si deja are peste 1644 de accesari si 75 de distribuiri.

Chiar daca de obicei ne leaga amintiri de melodii vechi, celebre – cred ca aceasta va va rascoli putin, cu versuri simple si un videoclip facaut parca sa-ti aduca aminte de parinti si de locurile natale.

George Negrea

George Negrea – Noi plecam din tara noastra, tara nu pleaca din noi

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/George-Negrea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/George-Negrea-150x150.jpgWebTLInformatiiDiaspora,Folk,George Negrea,Muzica
Fiind plecat din Romania de peste 15 ani era normal ca atunci cand am descoperit melodia lui George Negrea, un tanar folk-ist din Satu Mare sa vreau sa o impartasesc cu voi. Nu este o super melodie, nu are versuri de mare poet, insa asa simpla cum este ea,...