Vladimir Putin ar dori sa atace Georgia si Moldova sau cel putin una dintre ele, este declaratia facuta recent de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Daca informatia ar fi venit de la John Sidney McCain as fi zis ca este fie o teama personala fie un joc de imagine sau unul politic, pentru a capta atentia alegatorilor din SUA. Dar nu, este o parere a celui mai inalt ofical NATO, care desigur nu se joaca cu vorbele.

Vladimir Putin ar dori sa atace Georgia si Moldova

Vladmir Putin este in criza de idei, asa ca acum si-ar dori sa atace Georgia si Moldova, macar pentru a mai face fata scaderii de popularitate din propria tara. Vestea ca Rusia este pregatita sa foloseasca forta impotriva celor doua tari, la care evident se adauga si Ucraina, dar nu am pomenit de ea pentru ca deja este invadata de trupele rusesti, a fost facuta la postul Deutsche Welle.

Ca sa nu facem discutie de dragul discutiei hai sa privim obiectiv: SUA, Anglia si Rusia au garantat Ucrainei integritatea teritoriala in schimbul renuntarii la armamentul nuclear, acum cele doua tari NATO se vad nevoite sa-si indeplineaca promisiunea. Putin nu vrea sa cedeze Crimeea, deci pace nu poate fi. Cum rusii nu recunoasc ca au trupe in Ucraina, iar NATO stie ca are, lupta continua. Cand va ceda Putin? Probabil cand va avea suficent spatiu de manevra, cand se va retrage din Moldova si Georgia dar i se va permite sa pastreze Crimeea, caci oricum luptele din estul Ucrainei nu vor inceta pana cand tara nu se va destrama. Se poate mai clar decat atat? Cand se va intampla asta? Cand Europa va declara ca este independent aenergetic de Rusia, adica ori la iarna, ori cel tarziu iarna viitoare.

Vladimir Putin la razboi

Vladimir Putin se pregateste de razboi

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Vladimir-Putin-la-razboi.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Vladimir-Putin-la-razboi-150x150.jpgWebTLStiri Externe
Vladimir Putin ar dori sa atace Georgia si Moldova sau cel putin una dintre ele, este declaratia facuta recent de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Daca informatia ar fi venit de la John Sidney McCain as fi zis ca este fie o teama personala fie un joc de imagine sau...