Astazi trei dintre cele mai indragite cantarete de muzica usoara din Romania isi serbeaza ziua de nastere, este vorba de Margareta Paslaru, Mirabela Dauer si Angela Similea, toate trei nascute azi, 9 iulie! Evident ca difera anul, insa cele trei artiste isi serbeaza in fiecare an ziua de nastere in aceiasi zi. Asa ca azi o sa va vorbim putin despre ele, caci parca lipsesc de multa vreme din peisajul de la TV, desi nu ar trebui deloc sa fie asa!

Margareta Paslaru, Mirabela Dauer si Angela Similea nascute in aceiasi zi

Indragita Margareta Paslaru este nascuta intr-o zi de vara a anului 1943 la Bucuresti, a fost papusa anilor 70 -80 pentru multi dintre noi. A fost nu doar cantareata ci si actrita, insa evident voxea si fata ei de copil i-au adus succesul. In 1968 a primit Discul de aur, fiind apreciata pe scena de la Cannes anul urmator, apoi drumul catre Europa s-a deschis larg.

Mirabela Dauer si al ei fotoliu din odaie, ce pot sa spun mai mult ca sa va trezesc amintiri din anii 80? Nascuta si ea in Bucuresti, dar in anul 1947 ne-a incantat cu al sau glas si timbru de neconfundat. Restul este legenda, astazi desi apare rar la televizor, pastrez cu drag langa patefonul prafuit trei discuri cu Mirabela, le voi lasa probabil cadou copiilor si nepotilor, pentru a asculta si ei o voce de aur.

Angela Similea s-a nascut tot in ziua de 9 iulie, in apropiere de Bucuresti – in comuna 1 Decembrie. Este cu un an mai mare ca Mirabela, fiind ascuta in 1946, o voce cristalina, melodioasa. Mai are rost sa spun mai multe? NU, decat ca le uram un calduros La Multi Ani si viata lunga!

Memoria zilei - 9 iulie

Margareta Paslaru, Mirabela Dauer si Angela Similiea nascut epe 9 iulie

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Memoria-zilei-9-iulie.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/Memoria-zilei-9-iulie-150x150.jpgWebTLInformatiiConcursuri,Memoria zilei
Astazi trei dintre cele mai indragite cantarete de muzica usoara din Romania isi serbeaza ziua de nastere, este vorba de Margareta Paslaru, Mirabela Dauer si Angela Similea, toate trei nascute azi, 9 iulie! Evident ca difera anul, insa cele trei artiste isi serbeaza in fiecare an ziua de nastere...