Am inteles ca la Tulcea nu prea ai cum sa mergi cu Uber, pentru ca sunt cursele prea ieftine. DA, am mers si eu noaptea sa iau ceva de la Argentina [ parca asa-i zicea la Non-stopul ala! ] de la Biserica cu ceas. Fix 5 lei a costat, evident si tot cinci la intors. Pai cu banii astia, 10 lei pe zi, adica 200 de lei pe luna fac naveta la serviciu, fata sa-mi mai iau masina, nu-i asa? A, evident ca lumea cu cap merge pe jos in Tulcea, dar oricum nu ai unde sa parchezi, nu mai zic de aglomeratia de pe strazile orasului.

Cu taxiul prin Tulcea la doua noaptea

Problema mai grava este ca daca suni la un numar scurt de taxi din Tulcea ai sansa sa ti se spuna ca nu sunt masini libere. Asta am mai vazut si in alte orase, desi sa fim seriosi, in Tulcea sunt sute de taxiuri – iar daca vrei sa iti faci firma, nu e loc – va trebui sa cumperi o licenta de la cineva. Asa ajung la intrebarea: oare de ce nu pot sa-mi fac si eu o firma de taxi, sau ma rog, sa fiu taximetrist amator – cu acte in regula, cu aparat de taxat si impozite la stat. A, NU! Trebuie sa ii dau eu 10 mii de euro la unul mai smecher care nici nu stiu cum de s-a procopsit cu licenta aia.

Oricum ai nevoie de o firma la care sa te abonezi la dispecerat, de aia era fain Uber, ca te conectai pe internet si adio smecheri! DA, cica e cam scump, pana la urma cu cinci lei mergi 10 kilometri maxim, iar Tulcea are de exemplu din cartierul Neptun, pana la gara exact 3,2 kilometri. Adica nici macar nu faci sport de adevaratelea daca mergi pe jos! Da, cu asta am terminat reportajul de la Tulcea, pur si simplu nu mai am ce sa adaug. Oras de provincie, unde linia ferata are punctul terminus!

taxi Tulcea

Cu taxiul prin Tulcea la doua noaptea