Ziceam intr-un articol precedent ca am fost sa revad Tulcea dupa 14 ani, iar acum aflu ca am ratat prima editie de la Festivalul berii, pai asta e treaba? Au fost trei zile pe care nu trebuia sa le ratez, am intarziat o saptamana! Stii ce-mi place mie cel mai mult la Tulcea? Ca nu se rateaza nicio ocazie de sarbatoare, imoediat se umple faleza si nu mai ai loc pe unde sa treci. Sau daca nu e pe faleza e in centru, la statuia lui Mircea cle Batran. Asadar nu ai cum sa nu prinzi si tu ceva de mancat [ mancaruri traditionale, iar aici chiar e diversitate, nu ca in alte judete! ].

Festivalul berii la Tulcea – prima editie

Evident ca banii au curs in buzunarul organizatorilor si a participantilor – oare cine nu voia un cort pe faleza, ca sa vanda butoaie cu bere fara numar, iar daca mai aveai si mici sau alte gustari, strangeai cateva galeti cu bani! Vorbesc in cunostinta de cauza, am faost printre cei ce odata nu lipseam de la astfel de manifestari [ cea mai frumoasa zi era Ziua Marinei! ]. Iar cei ce vor mancare traditionala – adica din peste, au la discretie ciorba, saramura sau gratar din toate speciile vazute si nevazute.

Cei care si-au adus copii – dar si pentru pofticiosi, evident – au fost din belsug dulciuri, inclusiv specificele baclavale, dar si clatite sau gogosi pufoase. Asa ca nu am sa uit nici de inghetata locala – nu am sa-i fac reclama producatorului local, ca-l stiti cu totii – ei bine, si el a facut vanzari record. Iar cum vara asta o sa ne coacem la propriu, inghetata va curge in valuri la toate colturile de strada! Dar si berea, ca la noi la Tulcea e mereu sarbatoarea berii, asa ca o servim zilnic, cu orice ocazie – chiar si in loc de apa!

Festivalul berii la Tulcea

Festivalul berii la Tulcea – prima ediție

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2019/07/Festivalul-berii-la-Tulcea-600x346.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2019/07/Festivalul-berii-la-Tulcea-150x150.jpgWebTLTurismBere,Sarbatori
Ziceam intr-un articol precedent ca am fost sa revad Tulcea dupa 14 ani, iar acum aflu ca am ratat prima editie de la Festivalul berii, pai asta e treaba? Au fost trei zile pe care nu trebuia sa le ratez, am intarziat o saptamana! Stii ce-mi place mie cel mai...