Ma pot mandri ca am pus si eu umarul la infiintarea presei scrise libere din judetul Tulcea, chiar daca asta a insemnat crearea primului ziar local facut de un intreprinzator particular. Este evident vorba de ziarul Inedit Press tiparit de domnul Ilie Valeanu. Era acum multi – multi ani, eu eram tanar inginer familiarizat cu calculatorul, iar el un fel de Mecena al ziaristilor locali fara slujba. Nu are rost sa vorbim despre calitatile patronului, despre legatura sa cu prima banca din Romania care a dat faliment, sau despre calitatea publicatiei, ramane o fila din istoria ziaristicii locale a orasului.

Presa scrisa din judetul Tulcea

Daca Inedit Press a fost un esec, macar am vazut pentru prima data cum arata o imprimanta cu transfer de caldura, la care doar o pagina alba costa 1 dolar pe acea vreme. Insa hai sa revenim la ce a ramas azi din aceasta presa scrisa in Tulcea. Am ramas cu ziarul delta, care nu a excelat niciodata la partea grafica, in schimb a fost sursa principala de anunturi locale. Ar mai fi ziarul Obiectiv din Tulcea, a carui redactie s-a tot schimbat pe parcursul ultimilor ani, insa rezista cu stoicism la vitregia la care sunt supuse ziarele tiparite. Nici varianta online nu stiu cum merge, dar macar exista.

Din cate stiu alt ziar local din Tulcea care sa fie tiparit zilnic nu exista, dar poate ma insel. Nici la partea de social media nu i-am vazut fruntasi, ceea ce ma intristeaza. Poate reusim noi sa facem un pas inainte, cine stie!

Ziare

Ziare locale din județul Tulcea

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/ziare-locate-tulcea.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2015/07/ziare-locate-tulcea-150x150.jpgWebTLInformatiiWiki
Ma pot mandri ca am pus si eu umarul la infiintarea presei scrise libere din judetul Tulcea, chiar daca asta a insemnat crearea primului ziar local facut de un intreprinzator particular. Este evident vorba de ziarul Inedit Press tiparit de domnul Ilie Valeanu. Era acum multi - multi ani,...