MotocultorUn motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea unei culturi, horticole, de arbori fructiferi sau arborescente. Debutul dezvoltării unei culturi necesită un sol mobil pentru a  permite dezvoltarea rădăcinilor în formare, fără prezența unor obstacole sau aglomerări.

Aici poate interveni un motocultor Rotakt – un utilaj indispensabil atunci când, din cauza suprafeței unui teren, nu se poate lucra manual. Motocultorul este un utilaj mecanic a carui funcţionare este în general pe bază de carburant pentru a efectua diferitele sarcini necesare la sol.

Diferitele tipuri de motocultor

Înainte de toate, este important să subliniem că, în funcție de unele criterii, putem vorbi despre mai multe tipuri de motocultoare. Se disting trei tipuri principale:

  • Motocultorul multifuncțional;
  • Motocultorul mic;
  • Motocultorul cu plug;

Primul tip de motocultor se distinge prin polivalența sa și se poate folosi pe post de cositoare, motocoasă sau curățător de zăpadă. În acest caz, motocultorul este dotat cu mai multe accesorii.

Motocultorul mic are același rol ca motosapa. Principala diferență se situează la modalitatea în care aparatul, în timpul funcționării, se comportă pe sol. Motocultorul avansează datorită roților și există posibilitatea de a-l echipa cu freze.

Motocultorul cu plug poate ara chiar și cele mai dificile tpuri de soluri în care sunt adâncite pietre la o dimensiune considerabilă.

Care sunt avantajele oferite de un motocultor?

După cum spuneam mai sus, un motocultor reprezintă un utilaj indispensabil pentru a lucra pământul. Acesta participă la aerisirea solului și la oxigenarea pământului și ne ajută să împiedicăm apariția buruienilor, favorizează înrădăcinarea decompactând solul și făcându-l mai permeabil în contact cu apa.

Avantajele oferite de un motocultor nu se referă doar la pământ, asta deoarece folosind acest utilaj în grădina ta vei evita munca manuală istovitoare. În funcție de puterea sa, va fi în măsură să plivească, să sape, să are pământul cu deosebită ușurință, dintr-o singură mișcare. Un alt avantaj oferit de motocultor este acela că dispune de putere suficientă pentru a lucra pământul umed. După cum ai văzut, datorită unui motocultor nu mai este nevoie să efectuezi de unul singur lucrul manual cu sapa, un lucru care îți ușurează enorm lucrul în grădină.

Alegerea motocultorului potrivit

Chiar dacă principala funcție a motocultorului este aceea de a ara pământul trebuie să subliniem faptul că, în funcție de model, un motocultor nu dispune de aceleași caracteristici. Este important să se țină cont de unele criterii înainte de alegerea unui model de motocultor.

Motorizarea. Aici, trebuie să ai o idee cu privire la calitatea solului pe care vrei să îl lucrezi deoarece, cu cât este acesta mai dur, cu atât va necesita o motorizare mai puternică. Alege o marcă recunoscută cum este Rotakt pentru a avea garanția calității și fiabilității. În privința motorului ai la dispoziție două variante, pe benzină sau diesel.

Dimensiunea frezei. Trebuie să ai în vedere lățimea frezei. Majoritatea modelelor sunt dotate cu freze cu dimensiuni cuprinse între 80-100 centimetri.

Parametrii de cultivare. Trebuie să ții cont de adâncimea de lucru precum și de capacitatea de acoperire a suprafeței. Spre exemplu, un motocultor profesional dispune de o adâncime de 20-22 centimetri și de o capacitate de acoperire de 10.000 metri pătrați.

https://tulcea.info/wp-content/uploads/2023/01/Motocultoru-600x435.jpghttps://tulcea.info/wp-content/uploads/2023/01/Motocultoru-150x150.jpgSEOInformatii
Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea unei culturi, horticole, de arbori fructiferi sau arborescente. Debutul dezvoltării unei culturi necesită un sol mobil pentru a  permite dezvoltarea rădăcinilor în formare, fără prezența unor obstacole sau aglomerări. Aici...